top of page

Acerca de

IMG_20220130_170558.jpg

Rólunk

Mozogjunk, hogy fejlődjünk!
           A mozgás a  tanulás eszköze!

A Trambulin tatai képesség és mozgásfejlesztő központ magánkezdeményezésből, hosszú tervező gondolkodás után indult megvalósításnak. A központ tevékenységének célja segítő támogatás nyújtása családoknak, gyermekeiknek, akik valamilyen szempontból mások, különlegesek, egyediek és pontosan ez nehezíti meg intézményesített életüket, a család harmonikus működését. Segíteni szeretnénk szakmai felkészültségünkkel, emberségünkkel, elhivatottságunkkal, szeretetünkkel, elfogadásunkkal.

 

Alapelvünk, hogy a bizalom elengedhetetlen felnőtt és gyerek között, ez a ragasztó, ami a tanulás-tanítás, átadás-elsajátítás folyamatát összetartja. Az a szakember aki olyan szemlélettel bír, ami pozitív és támogató, sokkal nagyobb hatást tud elérni, mint e szemlélet nélkül nagyon jó módszertani tudással. A módszer és az alapelv mellé elengedhetetlen a szeretet, ami a legnagyobb gyógyító hatás a gyermekek felé.

 

A mozgás az elsődleges tanulási forma! Ezért tudunk minden tanulási folyamatot ezzel megsegíteni, a tanulási folyamatok erre épülnek rá! A mozgásos fejlesztéshez szorosan kapcsolódó, egymásra épülő, egymást erősítő szakmai területek bevonásával kívánjuk elérni, hogy a hozzánk érkező gyermekek a számukra legjobban megfelelő fejlesztő eljárásokban részesüljenek akár személyre szabottan, vagy kiscsoportos keretek között. Mindehhez olyan környezetet álmodtunk  és valósítottunk meg, ami a gyermekekről szól, a gyermeki élettér sajátosságait hordozza.

 

Környékünkön nem működik olyan intézmény, ahol szinte minden szakterület egy helyen képviselteti magát és a különböző módszerek nemcsak megférnek egymás mellett, hanem egymást kiegészítve segítik a gyermek beilleszkedését a mindennapi életbe. Legfőbb célunk volt létrehozni egy olyan Fejlesztő Központot, ahol a szakemberek egy csapatban dolgoznak azért, hogy a hozzánk fordulók számára megtaláljuk a legjobb megoldást, módszert a fejlődéshez.

 

Szeretnénk elérni, hogy akik megkeresnek minket azt érezzék a segítő, támogató folyamatban, hogy pontosan ránk van szükségük. A gyermekeket pedig   hozzásegítsük az esélyegyenlőséghez, képességeik és személyiségük kiteljesedéséhez, sikerélményekhez juttassuk intézményi és szabadidejében, öröm, felszabadultság megérzéséhez tanulási nehézségek oldásában.

bottom of page