top of page
IMG_0477.JPEG

Kunos Vera Noémi

Pszichológus, DSZIT-terapeuta

Bemutatkozás

Kunos Vera Noémi vagyok, pszichológus, DSZIT-terapeuta. 1999 óta dolgozom gyerekpszichológusként családokkal, gyerekekkel és szülőkkel, pedagógiai szakszolgálatokban (régebben nevelési tanácsadó) Budapesten és Tatán, valamint magánellátás formájában is. Fő profilom az úgynevezett Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (DSZIT terápia), ami azokhoz a terápiás irányzatokhoz tartozik, amelyek a gyermek lelki, szellemi folyamatainak megjelenítése mellett a mozgás iránti ősi vágyát sem hagyják figyelmen kívül. A terápiáról bővebben, a módszer leírásánál olvashatnak.
 

A DSZIT-terápia szemléletmódja meghatározza egyéb pszichológusi munkámat is, amennyiben a pszichológiai tanácsadás vagy szülőkonzultációk során is a gyerekkel való kapcsolódás lehetőségeit segítem megtalálni. A terápia előzetes felmérés és folyamatdiagnosztika után egyfajta terápiás szerződéskötéssel kezdődik meg.
 

A DSZIT alkalmas lehet a gyerekkorban előforduló kisebb-nagyobb érzelmi, viselkedési nehézségek, elakadások esetén Érdemes fordulni hozzám például szorongás, indulatkezelési nehézségek, idegrendszeri éretlenség, kapcsolódási- szociális kommunikációs problémák felvetődésekor, de bármilyen kisebb kérdésben, akár néhány alkalmas tanácsadásra is.


Az alkalmak általában 50 percesek.

Időpontot egyeztetni egyéni formában lehet velem.

Email: sonukarev@gmail.com

Telefon: +36 30 217 8633

A dinamikus szenzoros integrációs terápia egy olyan komplex, egyénre szabott módszer, amely játékfolyamatokba ágyazott sokszínű mozgásos helyzetet kínál fel a gyermek számára, akinek a terápiás légkör élményszerűségének köszönhetően kedve támad gyakorolni, nehezebb helyzetekben kísérletezni, új kihívások elé állni. Ebben a légkörben lehetőség nyílik arra, hogy a gyermek esetleges éretlenségét, egyes területeken nem kellően differenciált működésű idegrendszerét magasabb szinteken szervezhesse meg. Fontos, hogy a gyermek a felkínált helyzetekben mit választ, hogyan jeleníti meg önmagát, gondolatait, vágyait és szándékait a térben. Ugyanilyen jelentőséggel bír a gyermek és a terapeuta között megszülető kapcsolat is.

A módszer alkalmazása során használt eszközök (nagylabdák, hinták, hálók, guruló hengerek, forgó és egyensúlyozó tányérok, rongyok, kendők, kefék, szivacsok…) az idegrendszer két legősibb területének: az egyensúlyi és tapintásos érzékelés rendszerei számára nyújtanak ingereket. Ezen rendszerek megfelelő működése elengedhetetlen feltétele annak, hogy a gyermek viselkedése, figyelme, mozgásfejlődése, beszéd-és nyelvfejlődése harmonizálódjon.

A módszerről bővebben a www.dszit.hu oldalon tájékozódhat.

bottom of page