top of page
IMG_0484.JPEG

Szalai Petra

Szakvizsgázott gyógypedagógus, logopédus

,,A gyerekek csakugyan olyanok, akikre nyugodt szívvel rá lehet hagyni ezt a szép világot.”

/Szabó Magda/

Bemutatkozás

Szalai Petra vagyok, szakvizsgázott gyógypedagógus, logopédus.

Gyerekkori álmom vált valóra, amikor a gyógypedagógus – logopédus diplomámat átvehettem a Kaposvári Egyetemen.

A főiskolai tanulmányaim utolsó évében már Tatán, a Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézetnél dolgoztam, mint pályakezdő logopédus.

Elméleti ismereteim bővítése céljából a tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen gyógypedagógia mesterképzési szakon folytattam, ahol okleveles gyógypedagógusként végeztem.

Egy évtizedes gyakorlati munkám során megtapasztaltam, hogy mennyire fontos az egyéni képességek figyelembe vétele és az egyéb részképesség területek fejlesztése. Ennek hatására a Széchenyi István Egyetemen fejlesztő, differenciáló pedagógia szakirányon sikeres szakvizsgát tettem.

Az évek során több továbbképzésen, tanfolyamon vettem részt, amiből csak néhányat emelnék ki: Gósy Mária –féle beszédpercepciós diagnosztika valamint dr. habil Lajos Péter a serdülő és felnőttkori dadogás terápia elméleti és gyakorlati oktatásában.

Jelenleg főállásban egy Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom logopédusként.

A kommunikáció rendkívül fontos a gyermekek érvényesülése érdekében. Pedagógusként legfőbb feladatomnak tartom, hogy a tanítványaim a legjobbat hozhassák ki a bennük rejlő lehetőségekből: rávezetni őket, hogy bármire képesek kitartó munkával. A jó kommunikációs képesség az egyik kulcsa, hogy a gyermekek könnyen, boldogan, magabiztosan eligazodjanak a világban.

Főbb területek, melyekkel foglalkozom:

  • beszédindítás

  • nyelvi késés kezelése

  • artikulációs zavarok (pöszeség) javítása

  • beszédritmus zavarának fejlesztése

  • nyelvlökéses nyelés korrekciója

  • diszlexia prevenció

  • beszédészlelés és beszédmegértés fejlesztése

A gyerekekkel elsősorban egyéni fejlesztés keretében foglalkozom. Néhány esetben előnyös lehet a 2-3 fős kiscsoport is, amely motiváló, hatására a játékos feladatok sokkal élvezetesebbek. A fejlesztés minden körülmény között komplexen történik. Ha a gyermeknél bármely más területen tapasztalok elmaradást, ami az életkori szinttől elvárható lenne (pl.: finommotorika, különböző kognitív képességek, figyelmi, gondolkodási funkciók terén stb.), akkor azok fejlesztését beépítem a foglalkozás anyagába.

 

Szeretettel várom Önt és kedves gyermekét a Trambulin Képesség- és Mozgásfejlesztő Központban, ha a felsorolt problémák valamelyikére keresnek megoldást!

bottom of page