top of page
IMG_0448.JPEG

Horváthné Alföldi Mónika

Központ vezető
matematika-testnevelés szakos tanár,
egészségfejlesztő mentálhigénikus,
Alapozó mozgásterapeuta

Bemutatkozás

Matematika - testnevelés szakos tanár (BDTF Szombathely,1991)

Egészségfejlesztő-mentálhigiénikus szakdiploma (Juhász Gyula Tanárképző főiskola,1996-1998)

Kulcsár Mihályné féle komplex mozgásterápiás végzettség a tanulási nehézségek megelőzésére és oldására (2016)

Bevezetés a neuropedagógiába, neuropedagógiai készségfejlesztő továbbképzés (2019) : 5-15 éves gyermekek neuropedagógiai szemléletű mozgásos fejlesztése

Alapozó Terápiás fejlesztő (2021)

Alapozó mozgásterapeuta (2022)

 

Az Alapozó Terápia egy komplex idegrendszer- fejlesztés, egymásra épülő humán fejlődéstani mozgásminták mentén. Az idegrendszer alulszervezettségének, elmaradt érettségének elősegítése, megtámogatása moto-szenzoros terápia által. Ennek eredményeképpen érett idegrendszeri strukturáltság ad alapot képességeinek kibontására, automatizmus kialakítására.  A mozgásban történő elmaradás, vagy valamilyen minőségbéli változás nagyon sok funkcióra kihathat: beszédproblémák, magatartásproblémák, figyelemzavar, olvasási, írási, számolási,rajzolási problémák, mozgásügyesség problémái. A mozgás rendezésével az elmaradások jó útvonalra terelhetőek. Vagyis a mozgással kognitívan is fejlesztjük a gyerekeket.

 Ez a módszer 5-16 éves korig alkalmazható. Fejlesztésben heti 2x45 perc, terápiában 2x90 perc minimum a foglalkozások időtartama. A fejlesztésben, terápiában résztvevő gyerekek nem tehetnek semmiről, hanem egy olyan helyzetben vannak, amin lehet segíteni egy olyan módszerrel, amit élveznek is egy jól felszerelt, szép környezetben! A terápiát megelőzi egy egyéni, egyeztetett időpontban történő mozgásvizsgálat.

bottom of page