top of page
kép CSD.jpg

Csendes Diána

Yin jóga, gerincjóga oktató

Bemutatkozás

A jóga 2012-ben lett életem szerves része, először csak gyakorlóként, majd tanítványként, végül óraadóként. Első oktatóképzésemet a (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 3 éves vaisnava jógamesteri képzését) újabb és újabb tanfolyamok követték: Bene Máté Gerincakadémiájának több továbbképzése, a Bhakti Kutir 1 éves terápiás hatha jógaoktatói, a Yogin 200 majd az 500 órás tudatossági, spirituális, életvezetési és jógatanári kurzusai, illetve több alap és haladó szintű Yin jóga tanárképző.

 

Az oktatás minden perce öröm számomra, élvezem azt az energiaáramlást, amiben részem lehet, tanítványaim visszajelzéseit, és hogy a jóga milyen változásokat hoz életükbe, ezért szeretném ezt a csodát minél több emberhez eljuttatni.

 

Óraleírás – Yin

 

A Yin jógát egyesek a jóga előtti jógának is hívják, hiszen nem szükséges hozzá hajlékony test vagy nagy fizikai erőnlét. Ezeken az órákon főként csípőnyitó, vállmobilizáló és nyújtó, ülő és fekvő gyakorlatokkal dolgozunk. A különböző pózokat hosszabb ideig kitartva pránikus és fizikai nyomás alá is helyezve a meridián pályákat, kioldjuk a bennük található blokkokat és visszaállítjuk az energia akadálytalan áramlását. A Yin jóga gyakorlás középpontjában a fizikai, mentális és emocionális el- és lelazulás áll.

 

Óraleírás – Gerincjóga

Ezen a hatha jóga alapokon nyugvó gyakorláson a gerinc kerül a fókuszba. Megnyújtjuk és nyitjuk a beszűkülni hajlamos területeket. Erősítjük a tartásunkért és a gerincünk egészségéért felelős izmokat. Az alapoktól indulunk, és szép fokozatosan, kíméletesen haladunk felfelé. Az órát egy kellemes relaxációval zárjuk. A gyakorlás kezdők és haladók számára is követhető, de minden szintű gyakorló megtalálja közben a maga kihívásait is.

bottom of page