top of page
Nederman-Kovács Ágnes.jpg

Nederman-Kovács Ágnes

Logopédus, Dsmile terapeuta

Bejelentkezés: +36 30 755 4474

 

Bemutatkozás

Nederman-Kovács Ágnes vagyok, logopédus.

Életvitelszerűen Budapesten élek. Férjem Szomódon nőtt fel, a szülei még mindig ott élnek. Gyakran látogatunk el gyermekeinkkel Tatára is és Szomódra is, így a környéket az otthonomnak érzem. Ezért arra gondoltam, hogy elhozom Tatára a Dsmile terápiát, hiszen eddig a tatai kliensek Budapestre jártak. Ez a terápia alapvetően a nyelvlökéses nyelés kezelését célozta, de a módszer hatékonyan támogatja az orrlégzésre szoktatást, pozitiv hatással van a figyelemkoncentrációra, a testtartásra, horkolásra, fogcsikorgatásra. 

 

Budapesten persze nem kizárólag nyelvlökéses nyeléssel foglalkozom. Fő profilom a nyelvi késés és zavar terápiája, ezen belül szeretettel végzem autista gyermekek nyelvi fejlesztését is. Komplex Művészeti Terápiás képzésen veszek részt, hogy hatékonyabban tudjam támogatni a dadogó gyermekeket és családjaikat. Sajnos terápiára Tatán nem tudok vállalkozni, mert a Dsmile egy olyan terápia, amely fixen 10 alkalmas és évente 2-szer tervezem a terápia indítását, tehát összesen 20 alkalommal fogok ott tartózkodni. Az év többi részében viszont kimaradna a fejlesztés és ez nem szolgálja a gyermekek érdekeit. Azonban alkalmi jelleggel konzultációt, tanácsadást szívesen vállalok azokon a szombati napokon, mikor a Dsmile miatt ott tartózkodom.

Dsmile

„A Dsmile program alapja a logopédia, azonban hatékonysága messze túlmutat azon. A fejlesztések során a myofunkcionális és orofaciális terápia, gyógypedagógia, beszédtechnika, légzésterápiák, funkcionális fogszabályozás, pilates elmélet és gyakorlati tapasztalatait vontuk össze. Hosszú évek kutatásának és fejlesztésének eredményeként pedig megszületett a specifikus fejlesztések előszobája, a Baracsy-módszer.”

forrás: www.dsmile.hu

 

A Dsmile program egy olyan funkcionális logopédiai eljárás, melynek során

 1. javítjuk a testtartást,

 2. megtanítjuk a helyes légzést,

 3. megszüntetjük a nyelvlökéses nyelést és

 4. alakítjuk az artikulációt.

  Mindezek következtében;

 • javul a test oxigénellátása, mely pozitív hatással van az anyagcserére és a figyelemkoncentrációra;

 • megszűnik a horkolás, a fogcsikorgatás, kielégítő lesz az alvás;

 • kevésbé lepedékesednek a fogak, ezáltal kevésbé lesznek hajlamosak a szuvasodásra;

 • rövidebb ideig fog tartani és kevésbé lesz fájdalmas a fogszabályozás, annak eredménye tartósan fennmarad;

 • megszűnnek az izmok feszítéséből vagy renyheségéből adódó hangképzési zavarok;

 • a figyelemzavar következtében fellépő magatartási problémák mérséklődnek, sok esetben meg is szűnnek.

 

Fontos, hogy ezt a sok-sok pozitív hatást úgy érjük el, hogy közben a kliensek szórakoztató, egész testet átmozgató gyakorlatokat végeznek. Nem kell tartani attól, hogy a gyakorlás monoton lesz. És ha a család együtt gyakorol, akkor mindannyian érezni fogják a terápia áldásos hatásait.

bottom of page